Идеи за занимания вкъщи през зимата / Блогмас 2023

Не знам за вас, но аз през зимата в повечето случаи предпочитам да си стоя вкъщи на топло. И не, че имам много свободно време (това не е оплакване, динамиката и напрежението от това да правиш всичко в последния момент ме крепят :D), но в малкото, което имам, често ми се случва да се чудя с какво да разнообразя. Ето защо реших една от статиите в Блогмас тази година да е посветена на интересни занимания, които можете да правите без да излизате в студа.

Идеите ми са мислени основно за двойки, защото в моя случай ще ги изпълнявам с любимия, но съвсем спокойно можеш да ги реализираш и сам, или с приятели. Всъщност повечето можеш да ги правиш и с майка си. Общо взето, толкова готино съм ги измислила, че стават за всеки.

Като казах готино, искам да ти напомня за Блогмас играта, в която някой ще спечели пълна кутия с продукти, подбрани от мен. Това може и да си ти, трябва само да откриеш 10-те скрити думи в статиите от Блогмас поредицата и да ги събереш в изречение, което да ми изпратиш в Инстаграм. А сега да преминем към идеите какво да правиш вкъщи.

Пригответе нещо заедно в кухнята

Да правиш курабийки определено е забавно, а още по-забавно става ако го правиш с някой друг. Аз много държа сама да си приготвям тестото, но частта с формичките, а и декорирането след това са чудесни занимания за двойки. Да не забравяме и за безкрайното размятане на тави из кухнята – винаги е по-добре да се прави от повече ръце. 😀

П.П. Рецептата ми за джинджифилови курабийки още не е в този блог, но пък имам страхотна рецепта за напукани сладки предишната статия от Блогмас. 😉

Настолни игри за двама

Не, че не е забавно да играете и онлайн – изборът дори е по-голям, но има някакво очарование в настолните игри, особено през зимата. Независимо дали става въпрос за стратегически игри като шах и скрабъл, или табла, Не се сърди човече и дженга, със сигурност ще си подарите няколко часа на гарантирано забавление и почивка от екраните.

Споделям ти и най-новото си откритие в света на настолните игри – дженга тетрис! Представлява подвижна основа, върху която се редувате да редите тетрис блокчета. Идеята е да се поддържа баланса и кулата да не пада. Играта се продава из разни български сайтове, но аз я поръчах от Temu в по-голяма версия и на доста по-ниска цена.

СПА ден у дома

Дами, тук може би ще е трудно да убедите момчетата да се включат, но пък си струва да опитате! Ако решите да си организирате СПА ден с приятелки, заложете на маски за лице, и арома терапия, ако се грижите сами за маникюра си, включете и тази дейност в следобеда. А чували ли сте за face yoga? Много ще се забавлявате и в същото време ще се погрижите за красотата си!

За двойките маските за лице отново са в играта, обещайте да му да не го снимате за Инстаграм и може и да се съгласи. 😉 Направете си вана и се отдайте на релаксиращи масажи за допълнителен релакс.

Четете заедно

Секси е, когато един мъж чете. Още по-секси е, ако четете заедно вкъщи, сгушени на дивана. Към това занимание за двойки можете да включите и създаването на уютен кът някъде в дома ви, където да се намират семейната библиотека и удобни места за сядане. Можете да помислите и за някакви неща, свързани с книгите – единият да избира какво да чете другия, или пък единият да чете на глас. Дори и просто да стоите един до друг и всеки да е фокусиран върху своята книга, със сигурност ще си прекарате добре.

Планирайте следващото си пътешествие

Не, че през зимата не може да се пътува, но лично на мен по това време от годината бюджетът ми за пътешествия стига само за да си мечтая за следващата дестинация. 😀 Добрата новина е, че в това отношение съм човекът-списък и винаги предпочитам планът за следващата дестинация да е безупречен и изготвен отрано.

Планирайте следващото си пътуване заедно – изберете дестинацията, а после си дайте някакво време, в което всеки да подбере места, които иска да посети, и да събере информация за тях. Един трик за организация, който аз използвам, е да събирам всичко в Trello – най-общо мога да ти го опиша като дигитален планър, но използван за тази цел, е също и нещо като vision board. Платформата има много функции, а ако ти е интересно, мога да ти споделя в отделна статия как организирам пътуванията си аз и как точно го използвам.

Открийте новото си творческо хоби

Диамантени гоблени, истински гоблени, рисуване по номера или без номера, или пък ръчна изработка на декорации и неща за дома – има толкова много творчески дейности, с които можете да се занимавате вкъщи, а и по този начин да създадете нещо свое и специално. В момента ми хрумва и едно допълнение към идеята с книгите – защо не се опитате да напишете нещо заедно? 😉

Филмов маратон

Да, знам, че и сами можете да се сетите да си пуснете филм или сериал, но защо не направите момента малко по-специален? Вместо да се разположите на дивана, си създайте уютен кът на пода с много одеяла и възглавници. Не забравяйте пуканките и любимите напитки.

Кои от тези занимания би правила с партньора си и кои с приятелки? Аз отивам да търся нови идеи за творчески занимания и ще те очаквам в следващата част от Блогмас! 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *